Ahoj, dnes (21.3.2017) jsme rozeběhli nový web. Mimo akčních letenek a fóra přinášíme:průvodce destinacemiprůvodce letištiprůvodce aerolinkamiPozději pak pár dalších nápadů, viz administrace ;)Uvítám vaše podněty i  nápady na vylepšení. Pojďme prostě diskutovat nad novým webem. Dost jsme toho díky vám na beta verzi odladili, najdeme další věci i na ostré verzi? .

Nové Cestujlevne.com – vaše připomínky k diskuzi :)

Založil ve fóru Cestujlevne.com

Mapa je jednorázovou záležitostí, snad... vzhledem k řešení třetí strany ji ani nijak neupravíme a vlastní dělat nebudeme. 


Otázka: Využíváte aktivity feed na hlavní stránce (nové komentáře)? Je něco, co by vám využívání zpřijemnilo?

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Je něco, co by vám využívání zpřijemnilo?


Vratit se o jednu verzi CL nazpatek, bylo to uzivatelsky o parnik lepsi..


Sorry, nemohl jsem si to odpustit.. :D


Me to desktop UI pripada cele dost blbe navrzene vzhledem k contentu (ted mluvim celkove o cele homepage a rozdeleni sekci), myslim ze spouste lidi by pomohla funkce vyhledavani ve foru primo z te sekce novych prispevku (funkcni vyhledavani :D). A ten search filtrovat jenom pres thready ve foru.

0 Citovat

Jo a este pls zruste ty dementni onmouse overy nad clankama + komentare pro 10ti lete deti, viz. oblibene "uz tam budes" nebo "Hotovo, všechny úpravy ve tvém příspěvku jsme uložili. Je teď mnohem lepší, dobrá práce!"


Kdyby se mi tam zobrazilo "Prispevek ulozen", citil bych se v zivote mnohem spokojenejsi.. :)


EDIT: "A už to letí! Tvoje odpověď je úspěšně na světě."

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Otázka: Využíváte aktivity feed na hlavní stránce (nové komentáře)? Je něco, co by vám využívání zpřijemnilo?

Co to je? O čem je řeč? Mám na hlavní straně přehled komentářů dle vláken O čem teď X cestovatelů mluví... , a pokud chci zjistit, kde přibyly nějaké nové komentáře, tak si zapamatuji, jak starý je poslední komentář, dám refresh stránky a pak rozklikávám témata, kde jsou novější komentáře.... jinak to neumím. Jestli existuje nějaká funkce/link activity feed, která by to dělala za mě, tak tu asi nemám.

0 Citovat

Stejně jako mirjur.

Možná by nebyl od věci občasný automatický refresh hlavní stránky s tím, že by se v případě nových příspěvků příslušná vlákna nějak zvýraznila.

0 Citovat

Rad bych se zeptal jeste na jednu vec ohledne cl.com, ktera se vsak netyka fora (pripadne to berte jako nejakou zpetnou vazbu). Mrzi me, ze na webu cl.com za posledni 3 mesice pribyl jediny prispevek (akcni letenka do Italie typu 'leden 2020') a nic vic, zadny obsah, ktery tu byl vzdycky a zadny pokus adaptovat se nejak na soucasnou situaci. Za posledni 3 mesice byly nejzajimavejsi udalosti na webu diskuze s Mikirem na foru a komentare pod cestopisy 'za Kacku', coz bylo bohuzel od uzivatelu, ne od cl. 

0 Citovat

Na druhou stranu se Davidovi nedivím, že se trochu stáhl. Zpočátku se zdálo, že ho někteří zakousnou, že zlehčuje morovou situaci a nabízet v té době akční letenky (byť třeba na příští rok) by zavánělo pomalu napomáhání šíření smrtelné choroby. A Prymula sliboval dva roky natvrdo😉.

Taky bych se na to vykašlala a počkala na lepší časy. Snad přijdou...Evropa je fajn, ale svět je velkyyy🙂

0 Citovat

tak zde bych se hochů z cl zastal. není mně úplně jasné co si pod tím "obsahem" představuješ. akční letenku při lockdownu to nebudou, na nějaké traktáty o protilátkách, buněčné a humorální imunitě atd. tu taky nikdo není zvědavý, protože za tu dobu si všichni udělali doktoráty z epidemiologie, statistiky a imunologie, ti šikovnější i profesury. nápad z mapkou a postupným otevíráním hranic super. možná tu mohl být návod jak na refundy/rebookingy u Ryanairu, protože toho se tady dokola nakecalo hafo. jinak pokud ti jako zajímavé přišly diskuze s mikirem a cestopisy za kačku, to bych sem asi raději ani nelozil. ale proti gustu žádný dišputát.

0 Citovat

Vzhledem k tomu, že mnoho zdejších štamgastů zde dva měsíce zvěstovalo koronavirový konec světa, tak se autorům moc nedivím. Taky bych se na to vys.al.

0 Citovat

Právě jsem si vzpomněl na tu hlášku, nebo to byl film: “Ještě  větší debil než jsme doufali”

0 Citovat

Já zase na tu o potrefené huse.

0 Citovat

Nikdo tady o konci světa nepsal. Pár zdejších bláznů tady ale přirovnávalo vládní opatření ke komunismu. 

Každopádně já bych navrhoval moderaci diskuze. I za cenu toho, že odejdou nějaké staré struktury. Za každého ztraceného štamgasta podle mě získate spoustu nových lidí, kterým právě ti štamgasti během několika minut dokázali znechutit další pokračování na fóru. Takže ignorování uživatelů, kodex a následné podmíněné a později definitivní banování. Třeba i palce nahoru a dolů u příspěvků. Aby tady lidi zbytečne nepsali +1, atd. Je toho spoustu a inspirace je na netu tuna.

0 Citovat

Což o to klidně přidávat i tipy na letenky, ale kultivovaně. Na úvod rámeček o koronaviru a možných nepříjemnostech z něj vyplývajících - letenka může být stornovaná nebo se může letět, ale pasažér nemůže nastoupit kvůli karanténním opatřením.

Jaká jsou úskalí u dané společnosti s rušením letenek nebo jejich přebookování (vouchery, za jak dlouho můžou očekávat peníze, rebooking policy, o kolik jde posunout datum, jestli je nějaká fee, jestli jde změnit destinace apod.)

Pokud odkaz na koupi vede k nějakému prostředníkovi, tak rovněž odstaveček o úskalích nákupu přes OTA plus jak se daná OTA chová při současné krizi (pokud je to známo).

Za mě je to takto podané naprosto korektní. Na čtenáři pak je, aby si to sám přebral a zvážil možné riziko.

Bohužel, některé konkurenční servery to dělají, že dají bombastickou cenu, prohlášení, že za x týdnů / x měsíců je daleko a vše bude v pořádku (nebo dokonce ani to ne a jen tzv. výhodná nabídka). Hlavně že budou od spřátelené OTA procenta.

0 Citovat

Jarda napsal(a):

Za každého ztraceného štamgasta podle mě získate spoustu nových lidí, kterým právě ti štamgasti během několika minut dokázali znechutit další pokračování na fóru.

S timhle souhlasim, forum cl.com sleduju aktivne cca 1,5 roku, myslim, ze tady na foru je zajimava komunita, kterou zajimaji podobne veci jako me a rad bych se taky nekdy pridal do diskuze, na neco se treba zeptal, ale v podstate to vubec nedelam, protoze vidim jak to tu chodi a opravdu nemam chut se s nekym hadat o tom, ze bych sem ‘radeji nemel ani lozit’ protoze me bavi sledovat diskuze s Mikirem a komentare Za Kacku :)

0 Citovat

Nikdo stále neví kdy a za jakých podmínek můžeš kam vycestovat. Je pak složité a neetické někoho nabádat ke koupi letenky, byť by to mělo být na listopad.

Až si tu u nás politici vyndaj hlavu z prdele a zruší ty dementní povinnosti s cestováním, rádi začneme. Jasně, asi všichni tušíme, že říjen už bude ok..., ale co když vlastně ne a v pondělí to své voličské části vysvětlí, protože těm je to beztak jedno.

Takže čekáme, my to přežijem a bohužel pár jednotek letenek u nás nic nezmění. Potřebujeme stovky, bez toho je snaha zbytečná a raději dávame čas jinam. 

0 Citovat

 V současné situaci každý racionálně uvažující člověk zariskuje nákupem letenky maximálně v řádu stokorun a ještě si to desetkrát nechá projít hlavou nebo ji kupuje na příští rok. 

Přiznejme si, že většina z nás se snaží aktuálně vyřešit problémy s vracením peněz, pokoušíme se o přebookování na “příhodnější” dobu atd. 

Věřím, že až se ukáže, jak se projeví uvolňování restrikcí v cestovním ruchu a budou nějaké optimistické prognózy, bude chuť i na zveřejňování nerizikových nabídek. Mám za to, že nejen aerolinky budou chtít zaplnit kapacity za každou cenu, takže bude možné letět i na poslední chvíli za dobré ceny, o kterých jsme si v minulosti mohli nechat zdát. 


0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Až si tu u nás politici vyndaj hlavu z prdele a zruší ty dementní povinnosti s cestováním, rádi začneme. Jasně, asi všichni tušíme, že říjen už bude ok..., ale co když vlastně ne a v pondělí to své voličské části vysvětlí, protože těm je to beztak jedno.

Než to ty hlavy pomazane všechno domluví bude, jak ty říkáš, říjen a druhá vlna za dveřmi, ač bych si strašně přál, aby nepřišla, resp. aby se už žádná opatření znovu nezavadela :(

0 Citovat

Mám strach, že už svět nikdy nebude jako dřív a každej nákup letenek bude sázka do loterie, protože nikdy nikdo neví, komu zase kde křupne v hlavě a všechno se zavře, zruší atd.

Další vlna s podzimem nejspíš přijde, ale jestli budou opět zkoušet, co na jaře, tak budu hodně nas.... jenže to je stejně, to jediný, co můžu, protože 50% národa má strach a chodí v rouškách pořád snad i doma.


0 Citovat

Mně ani tak nejde o to cestování pro mě, pár měsíců jsem to vydržel a pár dalších ještě vydržím. Jde spíš o ekonomické dopady do všech sektorů vč. restaurací a dalších služeb. Cestovní ruch je neodmyslitelná součást ekonomik jednotlivých států a ty peníze lidem v postižených oborech budou prostě chybět a pokud se to bude pokrývat dalším "tiskem peněz", tak až to opadne bude jich pro změnu moc a inflace se rozjede. Když dám příklad u sebe, tak díky opatřením jsem ušetřil spoustu "zbytečných" peněz, které teď někdo postrádá, takže ani ten nemá co utrácet a kolo snížené spotřeby se začíná roztáčet. Blbá doba :(

0 Citovat

Nějak divně funguje/nefunguje vyhledávání cestopisů. Hledal jsem Seychely, na CL by mělo být 8 cestopisů, jestli se nemýlím. Když jsem použil v sekci Cestopisy k vyhledávání lupu a slovo Seychely, našlo mi to 5 cestopisů formou rozbalovacího seznamu, přičemž to nenašlo 2 nejnovější - Tesnův dvojdílný cestopis a pak Seychely za 50 od Š. Morávkové. Pak jsem zkusil hledat přes výběr světadílu a země (Afrika/Seychely) a podle toho, co jsem ponechal v Kategorii (Nejnovější, Nejčtenější... nejde zvolit Vše!!), se mi našlo 1 až 7 cestopisů, přičemž v žádném případě se mi nenašel cestopis Jaromíra Volavého... Netuším proč. 

Čekal bych, že když budu hledat Seychely, že se mi najdou vždy všechny uložené cestopisy. Ten fine-tuning podle krásných fotografií, vtipnosti atd. mi přijde naprosto zbytečný, k ničemu.

0 Citovat

Nový evropksý stát s netradičním názvem :)


99.png

0 Citovat

Zdá se mi to nebo nejsou v průvodcích letišti odkazy na jejich oficiální weby?

0 Citovat

Na CL je právě teď zaregistrováno přesně 20 000 cestovatelů! 

0 Citovat

Samsung Chrome gboard klávesnice se zavírá po každém slově

0 Citovat

Ano, je to příšerně otravné. Nelze navíc překliknout na speciální znaky.

0